Pilies g. 17, Šeduva

Telefonas: +370 422 68230  

El.p.: rastine@seduva.radviliskis.lm.lt

Spalio 21-27 dienomis Šeduvos gimnazijoje vyko Nordplus Junior klasių mainų projektas „Vanduo –  iš gelmių į paviršių“.  Jis bus vykdomas dvejus metus bendradarbiaujant su mokyklomis iš Estijos (Narvos gimnazija) ir Suomijos (Lappajarvi gimnazija). Projekte dalyvavo 13-18 metų moksleiviai. Pagrindiniai projekto tikslai – suvokti vandens visybiškumą,  gilinti anglų kalbos žinias, susipažinti su kitų šalių kultūromis, tradicijomis.
Pirmą projekto dieną dalyviai susipažino Šeduvos gimnazijoje ir dalyvavo integruotose dailės-technologijų, istorijos-geografijos, biologijos ir chemijos pamokose. Vėliau vyko ekskursija po Šeduvą, susipažinimas su gimnazijos pastatais. Vakare etnografinės vakaronės dalyviai pristatė savo šalį, miestą, mokyklą,  tradicinius šokius, dainas, žaidimus. BIOLOGY-CHEMISTRY LESSON, GEOGRAPHY-HISTORY LESSON, ART LESSON, NORDPLUS PROJECT, A GUIDED TOUR IN ŠEDUVA
 
Antra diena praėjo už mokyklos ribų – buvo organizuojama kelionė po Radviliškio rajoną. Aplankėme Arimaičių ežerą, Verdenės šaltinį ( ARIMAIČIAI LAKE AND VERDENES SPRING). Vėliau vyko susitikimas su Radviliškio rajono meru Antanu Čepononiu, savivaldybės specialistais. Aplankę Radviliškio vandens valymo ir gerinimo įrenginius (WATER ENTERPRISES IN RADVILIŠKIS), projekto dalyviai pamatė, kaip yra gaunamas, valomas  ir gerinamas vanduo.
Trečia diena prabėgo Kaune ir Birštone. Lankėmės Kauno vandenų, valymo įrenginių įmonėje (KAUNAS WATER ENTERPRISES). Paskui vykome į Birštono  vandens pilstymo centrą (BIRŠTONAS WATER ENTERPRISES). Ten sužinojome, kaip gaminami ir perdirbami buteliai.  Vėliau vyko ekskursija po Birštoną, kurios metu paragavome gryno šaltinio vandens, aplankėme ,,Eglės“ sanatoriją, kuri daugumai užsieniečių tapo gera paskata Lietuvą aplankyti dar kartą.
 
Ketvirta diena praėjo Šeduvos gimnazijoje ir šiek tiek už jos ribų. Projekto dalyviai išbandė butelių taromato funkcijas, suprato rūšiavimo prasmę. Jie sužinojo,  kiek vandens rūšių, kokiose talpose galima įsigyti vandens Šeduvos prekybos centruose. Grįžę ruošėme pristatymus apie visą savaitę ir patirtus nuotykius.
 
Vėliau vyko sporto užsiėmimai, kurių metu dar labiau susidraugavome su  projekto dalyviais.
Penkta diena – išvyka į Klaipėdą (TRIP TO KLAIPĖDA). Visus be galo sužavėjo delfinų pasirodymai ir Jūrų muziejus. Dar aplankėme Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, kur vyko paskaita apie uosto veiklą. Po to – ilga kelionė namo.
 
Paskutinė – šešta – projekto diena vieniems buvo išsiilgto poilsio artėjimas, kitiems  skaudus atsisveikinimas. Savaitė greitai prabėgo, ir dabar liks tik gražus jos prisiminimas.
Šeduvoje projektinis klasių susitikimas baigėsi, dabar laukia kelionė į Estiją ir Suomiją. Nekantraujame parsivežti naujų įspūdžių!
Ema Paškevičiūtė, Šeduvos gimnazijos IIIa klasės mokinė

Dalinkitės: