Pilies g. 17, Šeduva

Telefonas: +370 422 68230  

El.p.: rastine@seduva.radviliskis.lm.lt

Gegužės 30-birželio 2 dienomis Šeduvos gimnazija dalyvavo „Nordplus Junior“ projekte „Ekologiniai dalykai“, https://ecologicalissues-nordplus.mozello.lt/ . Mūsų gimnazijoje lankėsi mokiniai ir mokytojai iš Latvijos, Estijos ir Suomijos. Visą savaitę jie dalyvavo įvairiose veiklose, gvildenančiose ekologijos problemas.

Pirmąją dieną visi projekto dalyviai dalyvavo integruotose biologijos ir chemijos pamokose. Biologijos pamokoje visi turėjo galimybę atpažinti ir sužinoti 59 rūšių gėles ir augalus bei pagaminti iš jų savo paveikslėlį ant lininės medžiagos skiautelės arba maišelio. Chemijos pamokoje buvo tiriami Niauduvos upės vandens mėginiai. Jie buvo paimti iš upės vietų prie fermos, prie judrios gatvės, prie dirbamųjų laukų ir iš gyvenvietės šulinio. Buvo išsiaiškintos nitritų, nitratų, amonio jonų, fosfatų koncentracijos tirpale ir nustatyta vandens kokybė. Vėliau visi mokiniai dalyvavo susipažinimo su mūsų mokykla ir mokiniais žaidimuose, po kurių laukė sportiniai žaidimai – kiekvienas galėjo pasportuoti ir praleisti linksmai laiką. Žaidimams pasibaigus, dalyviai aplankė senų automobilių muziejų.

Antradienį veiklos vyko už mokyklos ribų – projekto dalyviai lankėsi Šiauliuose. Visų pirma jie apsilankė „Toksikoje“. Tai įmonė, kurioje atsiranda netinkamos perdirbti, toksiškos medžiagos, ir jos turi būti sunaikintos. Visi pamatė, kaip vyksta šie naikinimo procesai. Po to aplankėme Kryžių kalną, kuris nustebino ne vieną. Dienos pabaigoje buvo aplankyta įmonė „Putokšnis“. Tai vieta, kur „gimsta“ buteliukai. Visi pamatė įrangą, gaminančią butelius, ir turėjo galimybę pasivaikščioti po pastatą. Taip pat buvo aplankyta ir garsioji Geležinė lapė.

Trečiadienis prasidėjo anksti – visi išvažiavo į Druskininkus. Pakeliui buvo aplankytas apžvalgos bokštas Birštone, nuo kurio pažvelgus atsiveria gražus Lietuvos kraštovaizdis. Atvažiavę į Druskininkus mokiniai kėlėsi funikulieriumi ir grožėjosi vaizdu virš debesų. Taip pat gidė parodė garsiąsias Druskininkų vietas.

Paskutinė projekto diena prasidėjo pasivaikščiojimu po Šeduvą. Mokiniai, susiskirstę komandomis, mūsų miestelyje ieškojo draugiškų ir nedraugiškų žmogaus pėdsakų gamtoje. Grįžę dalyvavo dailės ir technologijų integruotose pamokose, kurios parodė, kad nenaudojamą ar mums prastai atrodantį daiktą galima paversti gražiu ir prikelti naujam gyvenimui. Po visų veiklų vyko atsisveikinimo vakaras, per kurį visi dalyviai pristatė savo įspūdžius, nutikimus projekte, taip pat galėjo atsidurti šokių ir orkestro pamokose, o atsisveikinimą baigė ansamblis „Šeduvos bernai“, kuris leido visiems atsipalaiduoti ir puikiai pašokti.

Šis projektas leido mokiniams pamatyti skirtingų šalių kultūras, lavinti anglų kalbos įgūdžius ir svarbiausia susirasti naujų bendraminčių ir draugų. Dėkojame Ib ir II klasių mokiniams ir mokytojams už aktyvų dalyvavimą projekte.

Patricija Butvilaitė, Ib klasė

 

Dalinkitės: