Pilies g. 17, Šeduva

Telefonas: +370 422 68230  

El.p.: rastine@seduva.radviliskis.lm.lt

Gamtamokslinis ugdymas – viena iš aktualiausių bendrojo lavinimo sričių gimnazijoje. Gimnazijai rūpi ne tik teikti žinias, bet ir ugdyti visapusišką asmenybę, formuoti mokinio pasaulėžiūrą, ekologinę sąmonę.

Tuo tikslu kasmet mūsų gimnazijoje kovo 20 dieną tradiciškai minima Pasaulinė Žemės diena. Žemės dienos tikslas Šeduvos gimnazijoje – atkreipti dėmesį į aplinką, kurioje gyvename, klimato atšilimo bei taršos problemas, skatinti kiekvieną gyventoją prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Žemės dienai Šeduvos gimnazijoje rengėmės iš anksto. Kiekviena klasė turėjo paruošti plakatą su pasižadėjimu saugoti Žemę (klasių auklėtojai ir mokiniai). Dailės ir muzikos mokytojai (K. Meškauskas, A.Meškauskienė) savo muzika ir dainomis kiekvienais metais prisideda-integruojasi prie Žemės dienos šventės. Dailės – darbų pamokose mokiniai gamino plakatus (mokyt. J. Akučkienė), kuriuose buvo akcentuojama saugoti gamtą.

Lygiai vidudienį mušant būgnams Šeduvos gimnazijos pučiamųjų orkestras (vad. mokyt. K.Meškauskas) žygiavo per visus gimnazijos korpusus žadindami pavasarį ir kviesdami visą gimnazijos bendruomenę į Šeduvos miesto aikštę stebėti renginio, skirto Pasaulinei Žemės dienai.

Pradinių klasių mokiniai (šokių mokytojas A. Poška) įsijungė į respublikinį projektą – akciją „ Apkabinkime Žemę“ , skirtame Žemės dienai paminėti. Ta proga mokytojas paruošė šokį, kurį šoko per 120 pradinių klasių mokinių. Gera emocija ir puiki pavasarinė nuotaika lydėjo per visą renginį. Gražių dainų,  žodžių, skirtų Žemei klausėsi  ne tik gimnazijos bendruomenė, bet ir miestelio gyventojai.

Dėkojame mokytojams, klasių auklėtojams, mokiniams prisidėjusiems prie bendro tikslo – saugoti savo planetą Žemę.

Gamta – trumpas žodis, įvardijantis visą tai, kas mus supa, kuo mes gyvename ir džiaugiamės. Tai mūsų kasdienybė, kurią turėtume  tausoti ir mylėti. Šeduvos gimnazijos biologijos mokytojų tikslas – supažindinti ir skleisti mokiniams aplinkos ekologinę būklę, emocinio vertybinio santykio su gamta aktualumą. Būtent Žemės dienos paminėjimas puikiai įprasmina šių tikslų įgyvendinimą.

Biologijos, chemijos mokytoja  Rita Kersnauskienė

Dalinkitės: